Μαρτίου 19, 2008

"Πορνεία" το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης;

Για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης (ΣΕΣ) σας γράψαμε σε προηγούμενο ποστ (Σύμφωνο Συμβίωσης για εύκολους γάμους και διαζύγια). Νέα τροπή παίρνει όμως η υπόθεση μετά την απόφαση της εκκλησίας να το χαρακτηρίσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, "πορνεία".

Πώς οδηγήθηκε η Εκκλησία σε μια τόσο σκληρή θέση γι' αυτό το θέμα; Εννέα μητροπολίτες συντάχθηκαν με την άποψη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου που είχε δηλώσει ότι η ελεύθερη διαβίωση «είναι μια επισημοποίηση της πορνείας», δύο μητροπολίτες διαφώνησαν και ήθελαν μια πιο χαλαρή ανακοίνωση, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος σεβόμενος το σύστημα της Συνοδικότητας δέχτηκε να εκδοθεί ανακοίνωση με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Οι μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Ηλείας Γερμανός, Θεσσαλονίκης Ανθιμος, Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Νέας Κρήνης Προκόπιος, από την αρχή της συνεδρίασης κατέστησαν σαφές στον Αρχιεπίσκοπο ότι διαφωνούν με την άποψη που διατύπωσε προ ημερών μετά τη συνάντηση που είχε για το θέμα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και η οποία οδήγησε πολλούς σε παρερμηνείες, ότι δηλαδή η Εκκλησία δείχνει ανοχή στο θέμα του συμφώνου ελεύθερης διαβίωσης. Με την άποψη των αρχιερέων συντάχθηκαν και οι υπόλοιποι συνοδικοί ιεράρχες.

Στην ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι η Εκκλησία δεν δίνει τη συγκατάθεσή της στο νομοσχέδιο: «Είναι παντελώς αδύνατο να συγκατατεθεί στο διαμορφούμενο νομοσχέδιο “σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης”, η εφαρμογή του οποίου υποθάλπει και νομιμοποιεί βαρύτατα ηθικά αμαρτήματα και το οποίο σε περίπτωση εφαρμογής θα αποτελέσει καταστροφική βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογενείας και όλης της ελληνικής κοινωνίας».

Είναι επίσης φανερό οτι η Εκκλησία τηρεί σκληρή στάση και λόγω του φόβου οτι το ΣΕΣ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την επισημοποίηση των σχέσεων των ομόφυλων ζευγαριών.

Τώρα για το αν το ΣΕΣ είναι "πορνεία", εμείς προβλέπουμε οτι μόλις ο νόμος ψηφιστεί, πολλοί Έλληνες θα βγουν στο κλαρί...

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

1 σχόλιο:

  1. Στο ιστολόγιό μου έχω γράψει μερικά πραγματάκια για το όλο θέμα. Είναι συνολικά έξι δημοσιεύσεις. Η τοποθέτηση αυτή της εκκλησίας περιέχει τέσσερις παραβάσεις του Ποινικού Δικαίου:

    1. Εξύβριση
    2. Συκοφαντική δυσφήμηση
    3. Προσβολή θρησκευμάτων
    4. Κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος

    Τα υπόλοιπα που λένε για να καλυφθούν είναι άνευ σημασίας και σοβαρότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange