Μαρτίου 05, 2008

Έλενα Ναθαναήλ: οι ταινίες, ο έρωτας με τον Μητρόπουλο και η οργή της Αλίκης

Η Έλενα Ναθαναήλ έσβησε την Τρίτη, 4 Μαρτίου 2008, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Metropolitan χτυπημένη από καρκίνο στους πνεύμονες. Η πάθηση της ήταν τόσο επιθετική, που οι γιατροί της έδιναν μόλις 10% πιθανότητες να επιβιώσει. Το γεγονός μάλιστα ότι κρατήθηκε για περισσότερους από δύο μήνες στη ζωή, μετά τη διάγνωση της ασθένειας, οφείλεται στην θέλησή της να επιβιώσει, αλλά και στις ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε.

Σας παρουσιάζουμε videos από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της Έλενας Ναθαναήλ, καθώς και λεπτομέριες για τον μεγάλο της έρωτα με τον "άσο" του Ολυμπιακού Τάσο Μητρόπουλο και την επεισοδιακή γνωριμία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η Έλενα Ναθαναήλ έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο σινεμά το 1963, στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη "Κάτι να καίει". Λίγα χρόνια αργότερα, συμμετείχε στη γερμανική ταινία του Ραλφ Τίλε "Το αίμα των Βελσβουγκιέν", ενώ ακολούθησαν συμμετοχές της σε ταινίες όπως "Ξύπνα Βασίλη", "Το λεβεντόπαιδο", "Εκείνο το καλοκαίρι" κ.α. Δείτε ένα βιντεάκι με την Έλενα στην ταινία "Ξύπνα Βασίλη":



Η ηθοποιός επέλεξε να δώσει τη μάχη της αθόρυβα, έχοντας στο πλευρό της φύλακες-αγγέλους τον επί πολλά χρόνια σύντροφό της, Τάσο Μητρόπουλο, βετεράνο του Ολυμπιακού και δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, και την κόρη της, Ίντα. Προτίμησε να μη μάθει κανείς -ούτε καν άτομα από το στενό συγγενικό της περιβάλλον- λεπτομέρειες για την κατάστασή της, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως σχεδόν απαίτησε να μη δεχτεί επισκέψεις στο νοσοκομείο. Εκείνοι που τη γνωρίζουν καλά, μπορούν να καταλάβουν το λόγο: Η ηθοποιός με τα μελαγχολικά μάτια είναι βαθιά μοναχικό άτομο, όπως άλλωστε και η ίδια είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της πριν από μερικά χρόνια. «Μπήκα τυχαία σε αυτό το σύστημα, αλλά δεν έμεινα. Ένιωθα καλύτερα με τα ζώα μου και τον κήπο μου και γι’ αυτό απομονώθηκα στη φάρμα μου», είχε πει. Πράγματι, η Ελενα δεν εντάχθηκε ποτέ στο «λαβύρινθο» του star system. Επέλεξε από την αρχή της καλλιτεχνικής της πορείας να έχει χαμηλό προφίλ, με κύριο μέλημα να μην τροφοδοτεί τα media με ειδήσεις από την προσωπική της ζωή.

Ο μεγάλος έρωτας με τον Τάσο Μητρόπουλο

Ο Τάσος Μητρόπουλος βρίσκόταν διαρκώς στο πλευρό της αγαπημένης του. Η «δόξα» των ελληνικών γηπέδων αποτελούσε το μεγάλο έρωτα της ηθοποιού, αφού οι δυο τους «έγραψαν» ένα από τα μακροβιότερα love story της Ελλάδας. «Είμαι τυχερός που γνώρισα έναν σπάνιο άνθρωπο και χαρακτήρα, την Ελενα Ναθαναήλ. Αυτή είναι το φως μου, σε αυτήν οφείλω τη ζωή μου, ό,τι έκανα μέχρι σήμερα», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του ο Μητρόπουλος. Κι εκείνη, όμως, ήταν πάντα στο πλάι του.

Η γνωριμία με τον Φίνο και η οργή της Αλίκης

Η καλλονή της δεκαετίας του ’60 είχε προκαλέσει την οργή ακόμη και της μεγαλύτερης Ελληνίδας σταρ, της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος είχε περιγράψει την πρώτη της επαφή με τον Φίνο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την πήγα στο Φίνο να υπογράψει συμβόλαιο. Η Ελενα είχε ένα από τα ωραιότερα κεφάλια που είχα δει ποτέ, κι αν στο εσωτερικό του διέθετε το μυαλό της Αλίκης Βουγιουκλάκη (μου είχε πει ο Φίνος), θα εξελισσόταν σε διεθνούς φήμης ηθοποιό. Οταν την πρωτοείδε η Βουγιουκλάκη, σε κρουαζιέρα του περιοδικού "ΠΡΩΤΟ", δήλωσε στο Φίνο: "Φίφη μου, ή τη βγάζεις στη ξηρά ή πέφτω στη θάλασσα". Κι ο μεγαλοπαραγωγός της είπε: "Αν ξέρεις κολύμπι, πέσε!"».

Εδώ και κάμποσα χρόνια Έλενα και Τάσος είχαν εγκαταλείψει την τσιμεντούπολη και είχαν εγκατασταθεί σε ένα πανέμορφο σπίτι στο Καπανδρίτι. Παράλληλα, απέκτησαν και φάρμα στη βόρεια Εύβοια με αμπέλια, από τα οποία παρήγαγαν κρασιά με το όνομα της Έλενας. Για την ποικιλία του αμπελώνα φρόντιζε η ίδια, φέρνοντας από την Ιταλία μπόλι κερωμένο μέσα σε τύρφη.

Η Έλενα Ναθαναήλ ήταν για όλους μας το κορίτσι με τα μακριά μαύρα μαλλιά και τα εκφραστικά μάτια. Η κηδεία της έγινε στον ιερό ναό του νεκροταφείου στον Κόκκινο Μύλο. Αντίο Έλενα, καλό ταξίδι όπου κι αν πας.

Αναλυτικά, οι δουλειές της Έλενας περιλαμβάνουν:

Κινηματογράφος

* "Κάτι να καίει" (1963)
* "Ντάμα σπαθί" (1966)
* "Επιχείρησις Απόλλων"(1968)
* "Ξύπνα Βασίλη"(1969)
* "Το λεβεντόπαιδο" (1969)
* "Εθελοντής στον έρωτα" (1971)
* "Εκείνο το καλοκαίρι" (1971)
* "Αναζήτηση" (1972)
* "Ο αισιόδοξος" (1973)
* "Η πολιτσμάνα"(1981)
* "Ένας κοντός θα μας σώσει"(1981)
* "Οι Πόντιοι" (1986)

Τηλεόραση

* "Το γαλάζιο διαμάντι" (ΑΝΤ1, 1992)
* "Άγγιγμα ψυχής" (ΑΝΤ1, 1998-99)
* "Γοργόνες" (MEGA CHANNEL, 2007-08)

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange