Μαρτίου 11, 2008

11 τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων

Όλοι θα θέλαμε να είχαμε λίγα χρήματα παραπάνω, αλλά αυτό φαίνεται συχνά αδύνατο. Πώς μπορείς να κερδίσεις περισσότερα λεφτά με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σου;

Σου προτείνουμε 11 απλούς και έξυπνους τρόπους για να βάλεις κάτι στην άκρη χωρίς να στερηθείς πολλά:

1. Μαγείρεψε περισσότερο. Μπορείς να κερδίσεις αρκετά χρήματα το μήνα. Επίσης τρέφεσαι και καλύτερα (από το να τρως κάθε μέρα πίτσες). Δεν λέμε να κάνεις στιφάδο, αλλά κάτι απλό!

2. Σταμάτα το κάπνισμα. Έστω ότι είσαι μέτριος καπνιστής, άρα καπνίζεις μισό πακέτο τη μέρα. Δηλαδή 180 πακέτα το χρόνο επί 3 ευρώ = 540 ευρώ το χρόνο! (και λίγα βάζουμε)

3. Σταμάτα τις “σπατάλες” του περιπτέρου. Δηλαδή να παίρνεις συνέχεια τσίχλες, καραμέλες, σοκολάτες, χυμούς κτλ. Με 1 ευρώ την μέρα εξοικονόμηση είναι 350 ευρώ το χρόνο...

4. Χρησιμοποίησε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κόψε τα taxi συνέχεια. Μείωσε την χρήση του αυτοκινήτου, η βενζίνη είναι πανάκριβη πια. Χρησιμοποίησε βραδινά λεωφορεία, το Μετρό κτλ.

5. Μην παίρνεις τηλέφωνα σε κινητά. Κάθε κλήση σε κινητό κοστίζει 2-5 ευρώ κατά μέσο όρο. Λιγόστεψε τα τηλεφωνα στα κινητά, ρώτα αν ο συνομιλητής σου είναι κοντά σε σταθερό τηλέφωνο και πάρτον εκεί. Θυμήσου οτι πριν 10 χρόνια κανείς δεν είχε κινητό, κι όμως, οι συννενοήσεις γίνονταν μια χαρά.

6. Κάνε λίστα για το super-market. Προγραμμάτιζε τις αγορές σου, ώστε να αποφεύγεις να παίρνεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή να αγοράζεις από κάποιο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς π.χ. γάλα.

7. Εκμεταλλεύσου πιθανά προνόμια σου. Φοιτητές, πολύτεκνοι (οικογένειες με 3+ παιδιά), ανάπηροι, στρατιωτικοί κτλ. έχουν εκπτώσεις σε εισιτήρια αεροπλάνων, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θέατρα, κινηματογράφους κ.α.

8. Μην βγαίνεις συνέχεια έξω. Μια έξοδος το βράδυ κοστίζει τουλάχιστον 10 ευρώ (αν συμπεριλάβεις το πως θα πας, κάτι που θα τσιμπήσεις στο δρόμο, το κόστος του καφέ ή του ποτού κτλ...). Κάλεσε φίλους στο σπίτι.

9. Εκμεταλλεύσου τα “πλεονεκτήματα” στη δουλειά. Μπορείς να φας πιο φθηνά στο κυλικείο (ή δωρεάν στην εστία αν είσαι φοιτητής), να πιείς καφέ με 1 ευρώ κ.α.

10. Προγραμμάτισε τα ταξίδια σου νωρίτερα. Ειδικά αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις αεροπλάνα, βαπόρια κτλ. Μπορείς εύκολα να εξοικονομήσεις 50 με 150 ευρώ στο ταξίδι!

11. Μείωσε τη χρήση ρεύματος. Δεν χρειάζεται να έχεις όλα τα φώτα αναμμένα. Κλείνε το φως όταν βγαινεις από το δωμάτιο και χρησιμοποίησε λάμπες χαμηλής κατανάλωσης, είναι και οικολογικές!

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange