Μαρτίου 07, 2008

Πόσο συχνά θέλουν σεξ οι γυναίκες;

Πόσο συχνά θέλουν να κάνουν σεξ οι γυνάικες;Υποτίθεται ότι οι άντρες επιθυμούν περισσότερο τη σεξουαλική επαφή σε σχέση με τις γυναίκες. Ένας άντρας δέχεται πίεση από τα κοινωνικά στερεότυπα να έρθει σε επαφή με πολλές παρτενέρ, ενώ, αντίθετα η γυναίκα οφείλει να κρύβει τη σεξουαλικότητα της.

Μια νέα έρευνα, όμως, αποκαλύπτει ότι η πραγματικότητα δεν είναι όπως νομίζαμε κι ότι οι γυναίκες επιθυμούν και εκείνες το σεξ, αρκεί να βρίσκονται σε σταθερή σχέση. Ας δούμε τι λέει η έρευνα ακριβώς:

Ο Πολ Πέριν και ο Τομ Τιγκς, του πανεπιστημίου της Φλόριντα, έκαναν κάποιες μελέτες πάνω σε 208 γυναίκες και 131 άντρες που παρακολουθούσαν μαθήματα ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές σχολίασαν 160 προτάσεις σχετικές με τη σεξουαλική τους συμπεριφορά, βαθμολογώντας τες σύμφωνα με το αν συμφωνούν ή διαφωνούν.

Οι κατηγορίες των ερωτήσεων ήταν τέσσερις: (1) Το σεξ σαν προσωπική και σωματική ευχαρίστηση, (2) το σεξ σαν ευεργετικό στον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση, (3) το σεξ σαν πρόκληση δυσάρεστων συναισθημάτων και (4) το σεξ σαν παραβίαση των κοινωνικών ταμπού.

Ενώ οι γυναίκες έδωσαν έμφαση στη συναισθηματική πλευρά του σεξ, οι άντρες επικεντρώθηκαν στην φυσική, σωματική πλευρά του. Οι άντρες το βρήκαν σαν απόλαυση σωματική και ψυχική, ενώ οι γυναίκες το αντιμετώπισαν περισσότερο σαν παραβίαση των ταμπού.

"Οι σεξουαλικοί ρόλοι που έχουν αποδοθεί στα δύο φύλα είναι διαφορετικοί κι αυτό φαίνεται από τις απαντήσεις των ερωτώμενων", λέει ο Πέρι. "Οι γυναίκες υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν λιγότερο σεξ από τους άντρες και οι άντρες περισσότερο από τις γυναίκες".

Και τα δύο φύλα συμφώνησαν ότι το σεξ φέρνει κοντά τους συντρόφους, διατηρεί υγιή μια σχέση και αυξάνει την αυτοπεποίθηση και των δύο εραστών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες μπορεί να είναι επιφυλακτικές σχετικά με τον αριθμό των συντρόφων τους, αλλά όταν βρίσκουν μια σταθερή σχέση επιθυμούν να κάνουν σεξ, με την ίδια συχνότητα όπως και οι άντρες.

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange