Μαρτίου 20, 2008

Πόσο πρέπει να διαρκεί το sex;

Ποια είναι η σωστή διάρκεια του sex;Η ερώτηση αυτή βασανίζει αιώνες τώρα άντρες και γυναίκες. Οι μεν πρώτοι προσπαθούν να... καθυστερήσουν, οι δε δεύτερες καμιά φορά αργούν τόσο πολύ που δεν φτάνουν ποτέ. Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πόσο πρέπει να κρατάει μια σεξουαλική επαφή για να είναι ικανοποιημένοι και οι δύο.

Η διάρκεια του σεξ, σύμφωνα με το περιοδικό "The Journal of Sexual Medicine" θα πρέπει να είναι μεταξύ των επτά και των δεκατριών λεπτών, συν τα προκαταρκτικά. Σας φαίνεται λίγο, ή μήπως... πολύ; Διαβάστε γιατί:

Τη μελέτη αυτή έκαναν 33 Καναδοί και Αμερικάνοι σεξολόγοι και αποκάλυψαν πως τα δύο λεπτά είναι πολύ λίγα, τα τρία με επτά λεπτά επαρκή, ενώ τα τριάντα είναι πολλά. Μια σεξουαλική πράξη διάρκειας επτά με δεκατρία λεπτά είναι επιθυμητή και από τα δύο φύλα, χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει πως το ζευγάρι θα πρέπει να προγραμματίζει την όρεξη του.

«Η διάρκεια του σεξ εξαρτάται από το κάθε ζευγάρι και ο χρόνος αυτός είναι μεταβλητός», λέει ο Έρικ Κόρτι, καθηγητής κλινικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

Η έρευνα αυτή έγινε κυρίως για να αποφεύγονται σεξουαλικές απογοητεύσεις λόγω μη ρεαλιστικών κριτηρίων που βασίζονται πάνω στο μοντέλο ενός «μαραθώνιου σεξ», όπως βλέπουμε πολλές φορές στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Φυσικά, οι προτιμήσεις και η διάρκεια του σεξ αλλάζουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι τα επτά λεπτά είναι πολύ λίγα, ειδικότερα για τις γυναίκες, ενώ κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να τα βρίσκουν επαρκή. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις πάνω σε αυτά που του αρέσουν στο σεξ και ειδικότερα οι γυναίκες είναι πολύ περίπλοκες και τα σεξουαλικά τους γούστα διαφέρουν πολύ.

«Όλες οι γενικοποιήσεις σχετικά με το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, δεν θα πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα», υποστηρίζει ένας ερευνητής της ομάδας, ο Άλες Μακ Κέι, «δεν είναι ο χρόνος που έχει σημασία, αλλά η ποιότητα του σεξ, ανεξάρτητα αν διαρκεί πέντε ή είκοσι λεπτά».

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τη ιδανική διάρκεια του σεξ έδειξαν:

1,3 λεπτά = Πολύ λίγο
4,9 λεπτά = Αρκετό
8 λεπτά = Επιθυμητό
20 λεπτά = Πολύ

Εγώ πάντως λέω πριν πάρετε τοις μετροτοίς τα παραπάνω, ρωτήστε τον/την σύντροφο σας γιατί μπορεί αυτός/ή να έχει άλλα γούστα, βρε αδερφέ!

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange