Απριλίου 04, 2008

Ντοπαρισμένη η Άρση Βαρών, παραιτείται ο Ιακώβου

Ντοπαρισμένη η Άρση Βαρών, παραιτείται ο Ιακώβου, Christos IakovouΝέο σκάνδαλο ντόπινγκ πλήττει την ελληνική ομάδα άρσης βαρών καθώς όλοι οι αθλητές της -πλην δύο- βρέθηκαν ντοπαρισμένοι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από ξαφνικό έλεγχο ντόπινγκ που έγινε από την Παγκόσμια Υπηρεσία Καταπολέμησης Ντόπινγκ (WADA). Αυτό σημαίνει οτι η Ελλάδα αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και ο εθνικός προπονητής Χρήστος Ιακώβου τελεί υπό παραίτηση.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας για την είδηση "βόμβα".

Ο έλεγχος της WADA έγινε στην Αθήνα στις 7 Μαρτίου σε 14 αθλητές και αθλήτριες, μερικοί εκ των οποίων επρόκειτο να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ομοσπονδία θα ζητήσει και την εξέταση του δεύτερου δείγματος των αθλητών, και σε περίπτωση που και αυτό είναι θετικό σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, τότε το άθλημα που δόξασε την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις θα πληγεί ανεπανόρθωτα, ενόψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Αυτό σημαίνει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα -εφόσον βγει θετικό και το δεύτερο δείγμα- θα αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, ενώ τον δρόμο της εξόδου θα ακολουθήσει Χρήστος Ιακώβου, ο οποίος έθεσε την παραίτησή του στην ομοσπονδία.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ελληνικής ομοσπονδίας:
"Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών ανακοινώνει πως σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε από την WADΑ με εντολή από της IWF, εκτός αγώνων στις 7 Μαρτίου 2008, βρέθηκαν θετικά τα πρώτα 11 δείγματα Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Θα ζητηθεί η εξέταση και του δεύτερου δείγματος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τους κανονισμούς και κατόπιν το ΔΣ θα συγκροτήσει ειδική εξεταστική επιτροπή που θα επιληφθεί του θέματος.

Σήμερα ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ως υπεύθυνος της προετοιμασίας των αθλητών και των αθλητριών της Εθνικής Ομάδας, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το ΔΣ έθεσε τον κ.Ιακώβου σε διαθεσιμότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που αποτελεί άμεση και κατ’ επείγουσα προτεραιότητα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών".

Πηγές Skai.gr και Contra.gr

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange