Φεβρουαρίου 23, 2008

Και το όνομα του PRESS-GR, Ανδρέας Καψαμπέλης!

Press-GRΣε συνέχεια του ποστ "Συνελήφθησαν οι bloggers του PRESS-GR", μεταδίδουμε τα παρακάτω με κάθε επιφύλαξη:

Από το Πρώτο Θέμα
Η συνδρομή των αμερικανικών δικαστικών αρχών στην έφοδο κατά του PRESS-GR ήταν καταλυτική. Η δικαιοσύνη μαζί με τις ελληνικές διωκτικές αρχές πέτυχαν να φτάσουν στους υπεύθυνους λειτουργίας του δημοφιλέστερου blog στη χώρα, εναντίον των οποίων εκκρεμούν δεκάδες μηνύσεις για εκβιασμό και συκοφαντική δυσφήμιση από πολιτικούς, ισχυρούς επιχειρηματίες, εκδότες κ.α

Oι διωκτικές αρχές κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και υλικό, προσήγαγαν υπόπτους για εξηγήσεις στην ασφάλεια, ενώ τις επόμενες ημέρες σχεδιάζονται έρευνες σε πολλά ύποπτα σημεία. Ποιος όμως είναι ο δημοσιογράφος που συνελήφθη;

Ο κ. Ανδρέας Καψαμπέλης, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαρρέουν από την έρευνα είναι ο δημοσιογράφος ο οποίος πλήρωνε τους λογαριασμούς για τη λειτουργία του blog, ενώ μετά από έρευνα εντοπίστηκε και μεγάλος αριθμός συνδεδεμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέσω των οποίων γινόταν επεξεργασία και ανάρτηση κειμένων στο PRESS-GR.

Προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί άλλα ονόματα εμπλεκομένων, αφού δεν μπορεί να θεωρηθεί κάθε συνεργάτης του blog ύποπτος, ενώ η λειτουργία του είναι νόμιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε να «σπάσουν» οι κωδικοί δύο εταιριών «μαϊμού» στην Κύπρο και την Κολομβία, καθώς και μίας άλλης στο Αφγανιστάν για να καταφέρουν οι αμερικανικές αρχές να εντοπίσουν την «πηγή» και να δώσουν τα σχετικά στοιχεία στη δίωξη οργανωμένου εγκλήματος. Δηλαδή ποιος πληρώνει το λογαριασμό και τη διεύθυνση του σπιτιού του, απ’ όπου γίνεται η «τροφοδότηση» της ιστοσελίδας.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την περασμένη εβδομάδα μόλις έφτασαν τα στοιχεία, ενημερώθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.

Διαβάστε τι απαντά ο Ανδρέας Καψαμπέλης από το PRESS-GR για τις κατηγορίες.

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

1 σχόλιο:

  1. Το ζητημα ειναι αν πισω απ ολα αυτα υπάρχει ζήτημα εκβιασμού.
    Πρέπει ΟΛΟΙ να γνωριζουμε πισω από ποια Blogs βρίσκονται δημοσιογράφοι και ΠΟΙΟΙ!!!
    Δεν ειναι δυνατον να δεχτούμε πως πισω απο την ΑΝΩΝΥΜΙΑ κρύβονται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ της πληροφορίας.
    Πρόκειται για την ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ στο έπακρο.
    Οι Bloggers - οι απλοί και προβληματισμένοι - ειναι ανάγκη να ενημερώσουν για το θέμα τους υπόλοιπους.
    Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τα ΛΑΜΟΓΙΑ της δημοσιογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange