Φεβρουαρίου 26, 2008

Νέα εξέλιξη με τον εκβιασμό του Χιώτη από το PRESS-GR

PRESS-GR εκβιασμός ΒΗΜΑΝέα τροπή στην υπόθεση εκβιασμών από το PRESS-GR πάιρνει η υπόθεση με την καταγγελία του δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη στο ΒΗΜΑ για τον εκβιασμό που δέχθηκε απο τύπους που είχαν δικαίωμα σχολίου στις αναρτήσεις του PRESS-GR.

"Στις 20 Δεκεμβρίου 2006 οι επιθέσεις που δεχόμουν πήραν άλλη διάσταση, καθώς στο προσωπικό μου e-mail έλαβα μια επιστολή με την οποία κάποιοι μου ζητούσαν χρήματα για να σταματήσουν τα δυσφημιστικά σχόλια. «Βασίλη, ετοίμασε 30.000 ευρώ για να μην ξαναέχεις πρόβλημα με το press-gr. Αλλιώς έχεις πολλά να δεις ακόμη...Να είσαι έτοιμος για όλα» ανέφερε το e-mail που έφερε την υπογραφή «killman»."

Η θέση μας:

Θεωρούμε απαράδεκτο και φτηνό τον εκβιασμό αυτό, ιδιαίτερα καθώς προέρχεται από σχολιαστές και όχι συντάκτες του PRESS-GR. Ο κ. Καψαμπάλης του PRESS-GR έχει ευθύνη γιατί τα σχόλια στο μπλογκ του ήταν εντελώς ανεξέλεγκτα. Η ευθύνη όμως αυτή δεν είναι νομική γιατί ό διαχειριστής δεν είναι υποχρεωμένος να φιλτράρει τα σχόλια στο μπλογκ του. Είναι όμως αντίθετη με το εθιμικό δίκτυο των μπλογκς, που απαιτεί συζήτηση με επιχειρήματα και όχι κραυγές, απειλές και εκβιασμούς.

Και όπως και ο ίδιος ζήτησε, εμείς κρίνουμε τον κ. Καψαμπάλη ως blogger και όχι ως κακοποιό. Και ως blogger θεωρούμε οτι έπρεπε να φροντίζει να μην υπάρχουν συκοφαντικά σχόλια στο μπλογκ του, όπως κάνουμε κι εμείς εδώ.

Τέλος, δεν συμφωνούμε με την πλήρη κατάργηση σχολίων γιατί αυτή καταργεί την ουσία του μπλογκ, που είναι η συζήτηση μεταξύ των αναγνωστών του. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα σχολίων, το μπλογκ γίνεται ένα απλό website.

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange