Φεβρουαρίου 20, 2008

Τα 5 ονόματα για τα Σκόπια

Πέντε παραλλαγές ονομάτων φέρεται να περιέχει η πρόταση του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, την Τρίτη. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανότητα διπλής ονομασίας, κάτι που (μέχρι στιγμής) δεν γίνεται αποδεκτό από την ελληνική πλευρά. Πληροφορίες από το φιλοκυβερνητικό σκοπιανό Τύπο αναφέρουν ότι οι προτάσεις ονομασίας που κατατέθηκαν είναι:

- Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας
- Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας
- Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας
- Republic Macedoniya (Αμετάφραστο)
- Νέα Μακεδονία


Τι αναφέρουν οι πληροφορίες από ΟΗΕ, ΠΓΔΜ και Ελλάδα;

Πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι η τελική πρόταση του ειδικού μεσολαβητή θα κατατεθεί σε δυο βδομάδες, οπότε οι πρεσβευτές θα συναντηθούν εκ νέου με τον Μάθιου Νίμιτς στη Νέα Υόρκη για να του μεταφέρουν τις απόψεις των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ αναφορικά με τη νέα πρόταση που κατατέθηκε.

Πληροφορίες από την ΠΓΔΜ μιλούν για πρόθεση του πρωθυπουργού Νίκολας Γκρούεφσκι να προσφύγει σε δημοψήφισμα.

Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σημείωσε ότι «ήρθε η ώρα να λυθεί οριστικά το ζήτημα με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη διαπραγμάτευση, στην οποία η Ελλάδα προσέρχεται έχοντας καθαρές θέσεις και ανοιχτές όλες τις δυνατότητές της».

Περίεργες δηλώσεις, πάμε για το colpo grosso, Ντόρα;

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος9/13/2008 11:51 π.μ.

  Επιστρατεύουν τον Μ. Αλέξανδρο σε σποτ!

  Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...

  http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU
  *Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!

  http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q
  *Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου (Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!) Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...

  http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4

  *Άθελά του κι εδω ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!
  Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner ExchangeAds.PcBoX.Gr Banner Exchange