Φεβρουαρίου 25, 2008

Οι νικητές των βραβείων Oscar

Όσκαρ Οσκαρ 2008 Oscar NakedNews-GRΟι αδελφοί Coen και το σινεφίλ «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» («No Country For Old Men»), κέρδισε τα περισσότερα -και σημαντικότερα- βραβεία. Από τρία χρυσά αγαλματάκια κράτησαν στα χέρια τους οι Joel και Ethan Coen το βράδυ της Κυριακής (24/2), για την Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Διασκευασμένο Σενάριο ενώ ένα ακόμα ακόμα πήγε στον Javier Bardem–που ήταν και το φαβορί- στην κατηγορία β’ ανδρικού ρόλου.

Το αξιοπερίεργο είναι οτι στην Ελλάδα το «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» παίζεται μόνο σε δύο κινηματογράφους και μάλιστα όχι καθημερινά. Δείτε σε ποιους:

1. ΙΝΤΕΑΛ
Πανεπιστημίου 46 (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο), 210-3826720.
Κυρ.: 01.00

2. ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΙΘΟΥΣΑ 1
Λεωφ.Κηφισίας 73, Αγ.Θωμάς, Μαρούσι (Κόμβος Αττικής Οδού), 8011160000.
Σαβ.: 20.50

Αναμένουμε βέβαια οτι μετά την βράβευση του με Όσκαρ, η ταινία θα προβληθεί από περισσότερες αίθουσες. Δέστε τους κινηματογράφους που παίζουν το «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» εδώ.

Συνεχίζοντας με τους νικητές των Oscar, ένα άλλο φαβορί, ο Daniel Day Lewis τιμήθηκε για την ερμηνεία του στο «Θα Χυθεί Αίμα» («There Will Be Blood»), κερδίζοντας το δεύτερό του Oscar α’ ανδρικού ρόλου, μετά το 1990 και το «Αριστερό Μου Πόδι». Η ταινία του Paul Thomas Anderson κέρδισε επίσης Oscar φωτογραφίας.

Μια έκπληκτη Marion Cotillard, παρέλαβε το Oscar α’ γυναικείου ρόλου, για την εκπληκτική απόδοσή της ως Edith Piaf στο «Ζωή Σαν Τριαντάφυλλο» («La Vie En Rose»). Από την ίδια ταινία βραβεύτηκε και το μακιγιάζ.

Η σημαντικότερη έκπληξη της βραδιάς, ήταν η νίκη της Tilda Swinton στην κατηγορία β’ γυναικείου ρόλου, για την ταινία «Μάικλ Κλέιτον». Ενώ τα προγνωστικά αλλά και τα περισσότερα βραβεία που είχαν προηγηθεί των Oscar (κριτικών, ηθοποιών κλπ.) ήθελαν την Cate Blanchett φαβορί για το «I’m Not There» και ως μόνη που θα μπορούσε να την κοντράρει την Amy Ryan στο «Χωρίς Ίχνη» («Gone, Baby, Gone»), η Swinton ήταν αυτή που έφυγε τελικά κρατώντας το αγαλματάκι.

Η Blanchett έγινε μια ακόμα ηθοποιός (όπως πιο πρόσφατα, το 2003, η Julianne Moore) που δεν κέρδισε σε καμία από τις δύο κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφια, α’ και β' γυναικείου ρόλου («Elizabeth: Η Χρυσή Εποχή» - «Elizabeth: The Golden Age).
Η κωμωδία «Juno», με τον χαμηλό προϋπολογισμό αλλά τη μεγάλη απήχηση σε κοινό και κριτικούς, κέρδισε τελικά το Oscar πρωτότυπου σεναρίου, με την πρώην στρίπερ Diablo Cody.

Η μουσική επένδυση της «Εξιλέωσης» («Atonement») κέρδισε Oscar καθώς και το τραγούδι «Falling slowly» από την ταινία «Once».

Το Oscar ξενόγλωσσης ταινίας πήγε στην Αυστρία για το αντιναζιστικό «The Counterfeiters», καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων αναδείχθηκε ο… σεφ ποντικός «Ρατατούης», μικρού μήκους κινούμενα σχέδια το «Peter And The Wolf» και μικρού μήκους με ζωντανούς χαρακτήρες,το «Le Mozart Des Pickpockets». Στα ντοκιμαντέρ, το «Taxi To The Dark Side» κέρδισε στην κατηγορία μεγάλου μήκους και το «Freeheld» σε αυτή μικρού μήκους.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, βραβεύτηκαν: για τα κουστούμια το «Elizabeth: Η Χρυσή Εποχή», για τα οπτικά εφέ «Το Αστέρι Του Βορρά» («The Golden Compass»), για την καλλιτεχνική διεύθυνση το «Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street» («Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ»), για μοντάζ, μίξη ήχου και ηχητικά εφέ το «Τελεσίγραφο του Μπορν» («The Bourne Ultimatum»).

Το τιμητικό Oscar της βραδιάς, παρέδωσε η Nicole Kidman στον σχεδιαστή παραγωγής ταινιών όπως τα «North By Northwest», «Τα Πουλιά» και «Βιολιστής Στη Στέγη», Robert Boyle, ο οπίος διανύει το 98ο έτος της ηλικίας του.

Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Oscar εδώ:
http://www.oscars.org/80academyawards/nominees/index.html.

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange