Φεβρουαρίου 24, 2008

Στα ύψη ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,2% σε νέα δημοσκόπηση

ΣΥΡΙΖΑ Tsipras Τσίπρας NakedNews-GRΣε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής, τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό κάτω του 60%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει νέα μεγάλη άνοδο.

Πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 31%, ΠΑΣΟΚ: 28,3%, ΣΥΡΙΖΑ: 16,2%, ΚΚΕ: 7,1%, ΛΑΟΣ: 3,8%

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζεται και στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, όπως φαίνεται παρακάτω: Θετική γνώμη σε ποσοστό 65,1% συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και σε 54,8% ο Αλέκος Αλαβάνος. Ακολουθούν ο Κ. Καραμανλής με 53,6%, ο Γ. Παπανδρέου με 42,6%, ο Γ. Καρατζαφέρης με 39,2% και η Αλέκα Παπαρήγα με 38,1%.

Διόλου κολακευτική είναι η εικόνα της κυβέρνησης σύμφωνα με τους ερωτηθέντες. Στο ερώτημα «ύστερα από τέσσερα χρόνια πώς θα χαρακτηρίζατε την κυβέρνηση Καραμανλή;», το 40,7% απαντά «κυβέρνηση στασιμότητας και απραξίας», το 28,8% «κυβέρνηση σκανδάλων», το 21,2% «κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων», το 5,8% «κυβέρνηση σεμνότητας και ταπεινότητας». Ένας στους δύο πολίτες (45,5%) πιστεύει ότι και με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ η κατάσταση θα ήταν ίδια.

ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας NakedNews-GR


Σε ερώτηση αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από το έργο της νέας κυβέρνησης το 55,3% δηλώνει καθόλου, το 21,3% λίγο και το 15,1% αρκετά.

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα αναφορικά με την πρόθεση των ψηφοφόρων να δουν συγκλίσεις κομμάτων και συνεργασίες. Η προοπτική της σύγκλισης ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ αποσπά υψηλά ποσοστά, καθώς το 88,8% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα επιθυμούσε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει θετικά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ανέρχεται σε 64,4%.

Το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,5% των ψηφοφόρων.

Η τηλεφωνική πανελλαδική δημοσκόπηση της Marc έγινε το διάστημα 14-20 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.019 νοικοκυριών.

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange