Φεβρουαρίου 28, 2008

LOST - 4th season από 14 Μαρτίου στη Nova

Είναι η σειρά που έγραψε ιστορία στην παγκόσμια τηλεόραση, η σειρά που το πρώτο της επεισόδιο κόστισε 12 εκατομμύρια δολάρια και το είδαν 18,65 εκατομμύρια τηλεθεατές. Στην Αμερική δεν έχουν παιχτεί ούτε πέντε επεισόδια από την τέταρτη σεζόν κι όμως η τέταρτη σεζόν του LOST έρχεται στην Ελλάδα!

Οι συνδρομητές της Nova θα έχουν την ευκαιρία από τις 14 Μαρτίου να παρακολουθούν στα κινηματογραφικά κανάλια του Filmnet τα επεισόδια του τέταρτου κύκλου. Για πρώτη φορά μια ξένη σειρά έρχεται στην Ελλάδα σχεδόν ταυτόχρονα με την επίσημη πρεμιέρα της στην αμερικάνικη τηλεόραση.

Θέλετε να μάθετε λίγα πράγματα για την υπόθεση; Όχι πολλά spoilers, we promise! Περισσότερα λοιπόν μυστικά του νησιού θα αποκαλυφθούν, την ίδια ώρα που η ομάδα των «αγνοούμενων» θα κάνει και πάλι απεγνωσμένες προσπάθειες να διαφύγει. Το ενδιαφέρον κορυφώνεται, καθώς η ιστορία ξετυλίγεται σε νέους τομείς και νέες διαστάσεις. Ταξίδια στον χρόνο, άλλοι “άλλοι”, η μυστηριώδης εμφάνιση του πατέρα του Locke στο νησί. Πού οδηγούν όλα αυτά; Πώς θα τελειώσει;

Η ιστορία της σειράς
Η σειρά ξεκίνησε ως ιδέα τον Ιανουάριο του 2004, όταν ο Lloyd Braun, τότε διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου ABC, έδωσε την εντολή για ένα σενάριο, που θα συνδύαζε τον κινηματογραφικό «Ναυαγό» (Cast Away) και το δημοφιλές τηλεοπτικό reality Survivor. Ο Braun δεν έμεινε ενθουσιασμένος από το αρχικό αποτέλεσμα και τότε επικοινώνησε με τον J.J. Abrams (δημιουργό της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Αlias).

Ο J.J. Abrams επεξεργάστηκε την αρχική ιδέα μαζί με τον επίσης σεναριογράφο Damon Lindelof. Το σενάριο τους εγκρίθηκε και η παραγωγή ξεκίνησε κάτω από αυστηρά και «σφιχτά» deadlines. Η ειρωνεία είναι ότι ο Lloyd Brown απολύθηκε (πριν το πρώτο επεισόδιο βγει στον αέρα) από τη μητέρα εταιρεία Disney, επειδή έδωσε το «πράσινο φως» για ένα τόσο ακριβό και ριψοκίνδυνο επιχείρημα.

Για την ιστορία, το πρώτο επεισόδιο (το οποίο ολοκληρώθηκε σε δύο μέρη) του Lost ήταν και το πιο ακριβό στην ιστορία του ABC, κοστίζοντας περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια. Ο μέσος όρος ενός πιλότου κυμαίνεται ανάμεσα σε 4 και 5 εκατομμύρια δολάρια. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ξεκίνησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC με 18,65 εκατομμύρια τηλεθεατές. Το δεύτερο επεισόδιο προσέλκυσε 16,33 εκατομμύρια θεατές.

Τα βραβεία
Η σειρά βραβεύτηκε με το Emmy Καλύτερης Δραματικής Σειράς (Emmy Award for Outstanding Drama Series) το 2005 για τον πρώτο κύκλο και την ίδια χρονιά ο J.J Abrams βραβεύτηκε με το Εmmy σκηνοθεσίας για το πιλοτικό επεισόδιο. Το καστ της σειράς βραβεύτηκε με το Screen Actors Guild Award (best ensemble cast). Τον Ιανουάριο του 2006 η σειρά βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Τηλεοπτικής Δραματικής Σειράς (Golden Globe Award for Best Television Drama).

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange