Φεβρουαρίου 25, 2008

Ανησυχία Άγγλων για την εκλογή Χριστόφια στην Κύπρο

Χριστόφιας Χριστοφιας Xristofias Christofias NakedNews-GR Cyprus ΚύπροςΣημαντικός είναι ο αντίκτυπος της εκλογής Χριστόφια στην προεδρία της Κύπρου, στα διεθνή Μ.Μ.Ε. Μάλιστα, ο βρετανικός Τύπος δείχνει να ανησυχεί και για το μέλλον των αγγλικών βάσεων στο νησί.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της εφημερίδας Guardian: «Παρά το γεγονός ότι ο Χριστόφιας είναι ένας πραγματιστής με φιλοευρωπαϊκές καταβολές, την ίδια στιγμή στηρίζει έναν μετριοπαθή μαρξισμό-λενινισμό και τάσσεται υπέρ της αποστρατιωτικοποίησης της νήσου. Είναι φανατικά κατά της βρετανικής παρουσίας και των βρετανικών βάσεων, τις οποίες χαρακτηρίζει “αποικιακή κηλίδα αίματος”».

Τι λένε λοιπόν για τον "μοναδικό κομμουνιστή ηγέτη της Ευρώπης" οι Times του Λονδίνου, η γαλλική Le Monde, το αμερικανικό CNN και οι Financial Times;

Οι Times του Λονδίνου, επίσης, αναφέρονται εκτενώς στις καταβολές του Δημήτρη Χριστόφια και στις αγαστές σχέσεις που διατηρεί με το Κρεμλίνο, «καλύτερες απ’ ό,τι με τον Λευκό Οίκο ή την Ντάουνινγκ Στριτ», υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων.

Η ισπανική El Pais εκτιμά ότι η νίκη του Δημήτρη Χριστόφια θα ανοίξει τον δρόμο για έναν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού, ενώ η γαλλική Liberation σημειώνει ότι η νίκη του Γ.Γ. του Α.Κ.Ε.Λ. φέρνει ένα «άρωμα άνοιξης» και στο θέμα των συνομιλιών με τους Τουρκοκύπριους.

Η γαλλική Le Monde και το αμερικανικό CNN κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στο ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο μόνος κομμουνιστής ηγέτης χώρας-μέλους της Ε.Ε., καθώς και στο γεγονός ότι είναι θετικός στο άνοιγμα ενός διαύλου επικοινωνίας με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Τέλος, οι Financial Times σχολιάζουν τις εσωτερικές αντινομίες του Α.Κ.Ε.Λ., λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παρά το γεγονός ότι οι κομμουνιστές εξακολουθούν να ασπάζονται τον μαρξισμό-λενινισμό, το Α.Κ.Ε.Λ. ελέγχει πολλές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και μία εταιρεία επενδύσεων, η οποία φιγουράρει στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Λευκωσίας».

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange