Φεβρουαρίου 24, 2008

Κάνε σεξ, γυμνάζει!

Αν δεν προλαβαίνετε να στριμώξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα τη γυμναστική, μην απογοητεύεστε. Υπάρχει τρόπος να αθληθείτε και αυτός είναι το σεξ.

Όπως αναφέρει η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας στην ιστοσελίδα της, το «sexercise» (όπως το ονομάζει από την ένωση των λέξεων sex και exercise) μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και βοηθά στο να ζήσουμε περισσότερο. Πώς όμως θα γίνει αυτό;

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι την καλή δουλειά την κάνουν οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού και διεγείρουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ παράλληλα «χτυπούν» ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Από την άλλη, ειδικοί στη σεξουαλική υγεία, επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά. «Ναι, υπάρχει απόδειξη ότι το σεξ κάνει καλό στην πνευματική υγεία του ανθρώπου αλλά είναι παρατραβηγμένο να πει κανείς ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης τόσο σοβαρών ασθενειών», υποστηρίζει η γιατρός Melissa Sayer, στην εφημερίδα Guardian.

Λίγη φαντασία και ενέργεια στο σεξ χρειάζεται, επιμένουν στην NHS και θα έχετε κάνει γυμναστική αντίστοιχη με αυτή ενός αθλητή. Το σεξ χρησιμοποιεί όλους τους μυς, βάζει την καρδιά και τα πνευμόνια να δουλεύουν με ένταση και επιπλέον καίει 300 θερμίδες την ώρα. Επίσης, προσθέτει η NHS, έχει ευεργετικές ικανότητες και στη εμφάνισή σας καθώς οι αυξημένες ενδορφίνες «βοηθούν το δέρμα να είναι απαλό και τα μαλλιά να λάμπουν».

Είτε υπάρχει επιστημονική βάση σε όλα αυτά είτε όχι, τουλάχιστον οι άνθρωποι δεν προτείνουν κάτι δυσάρεστο!

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange