Φεβρουαρίου 23, 2008

Συνελήφθησαν οι bloggers του PRESS-GR

Press-GR NakedNews-GRΣοκ στο Διαδίκτυο.

Το δημοφιλές Press-gr, βρίσκεται στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά απο μηνύσεις για εκβιασμό που υπέβαλλαν έλληνες πολιτικοί, εκδότες και επιχειρηματίες.

Αποτέλεσμα μιας επιχείρησης που κράτησε πάνω απο δύο χρόνια ήταν η σημερινή έφοδος της Δίωξης στο σπίτι στελέχους της εφημερίδας "Επενδυτής" καθώς και η κατάσχεση του σκληρού δίσκου του υπολογιστή του στην εφημερίδα. Εκτός απο τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο εντοπίστηκαν τα IP-adresseses, κι άλλων συνεργατών του blog που ανέβαζαν τα κείμενά τους στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό να διερευνηθεί εαν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του εκβιασμού.

Όμως ποιοι επιχειρηματίες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι κατέθεσαν μηνύσεις κατά του Press-gr; Να τι μάθαμε: Ανάμεσα σ αυτούς που είχαν καταθέσει μήνυση για εκβιασμό είναι ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης, η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Γιώργος Αλογοσκούφης κ.α. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν δύο εταιρείες με έδρα την Κύπρο και την Κολομβία, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση την οποία ερευνά ο εισαγγελέας κος Πούλιος.

Μάθετε ποια ονόματα κρύβονται πίσω από το PRESS-GR.

Διαβάστε τι απαντά ο Ανδρέας Καψαμπέλης από το PRESS-GR για τις κατηγορίες.

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/23/2008 10:44 π.μ.

    Οταν προκειται για την ευθυξια των μεγαλοκαρχαριων της χωρας
    μεχρι και τη CIA βαζουν, αν ειναι ομως για τα απλυτα απο Ζαχοπουλους, Αγγελοπουλους, και παραδικαστικα κυκλωματα τοτε κλεινουν φακελους και σφυριζουν αδιαφορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/23/2008 12:38 μ.μ.

    Μιλαμε για εμετικο blogs
    μαθετε επιτελους να ξεχωριζετε
    τις καταγγελιες απο τους
    ανθρωπους του ιπποκοσμου..οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε παιδιά, εμάς δύο ερωτήματα μας απασχολούν¨:
    1. Αν ανακάλυψαν και το PRESS-GR τότε πώς μπορούμε να μιλάμε για το βασικό χαρακτηριστικό των bloggers, δηλ. την ανωνυμία τους;
    2. Πώς στο καλό θα στοιχειοθετήσουν την κατηγορία του εκβιασμού; Οι άνθρωποι απλώς τα νέα στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια μετέφεραν. Άντε, της συκοφαντικής δυσφήμισης να το καταλάβουμε, αλλά του εκβιασμού;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/23/2008 7:36 μ.μ.

    τρομοκρατηση των blog απο την κυβερνηση γινεται αυτη την στιγμη πρεπει να αντιδρασουμε !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/24/2008 11:12 π.μ.

    ολοι οι γράφοντες έχετε και δίκιο και άδικο. Το press.gr ξ'εφευγε από τα όρια της μπλογκόσφαιρας. ήταν μια καθαρά δημοσιογραφική ειδησεογραφική προσπάθεια με την φόρμα απλώς του μπλογκ. Βέβαια και σαν νομικός μιλάω είναι κακό για οποιαδήποτε δημοκρατία να λογοκρίνει το φρόνημα _δηλαδή την πρόθεση με όλες τις ασάφειες της-. Το ζήτημα είναι αν κάποιος προσβάλλεται (και έχω τέτοια εμπειρία από το συγκεκριμένο μπλόγκ και με ανώνυμα σχόλια) πως θα προστατεύεται;
    Τα μπλογκ επειδή δεν είναι ρυθμισμένα νομικά θα αντιμετωπίσουν άπειρα όσα προβλήματα στο μέλλον. Και νομική βάση μπορεί να υπάρξει (χωρίς να θέλω να το τραβήξω..) στη βάση της σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου και στην ελευθερία της έκφρασης. Το ζήτημα είναι όμως ότι εμείς πρέπει να το κυνηγήσουμε νομικά και όχι η οποιασδήποτε κρατική εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/21/2008 9:27 μ.μ.

    Αποκωδικοποίηση....ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,.....
    Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,....
    URL : www.siopi.gr
    Γεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange