Μαΐου 07, 2008

Πάρκο ελεύθερου sex στο Άμστερνταμ

Αυτή η πόλη πρωτοπορεί. Πέρα από ελεύθερο "χόρτο", οι επισκέπτες του Άμστερνταμ μπορούν τώρα να απολαμβάνουν και ελεύθερο σεξ δημοσίως.

Στο πάρκο Βόντελ οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να κάνουν έρωτα ελεύθερα μετά τη δύση του ηλίου.

Γιατί ο δήμος του Άμστερνταμ προχώρησε σε αυτήν την απόφαση; Τι λένε οι κανόνες για τα προφυλακτικά και τους ομοφυλόφιλους; Και γιατί η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την αστυνομία;

Οι κανόνες

Τα ζευγάρια θα πρέπει, κατ΄ αρχάς, να κάνουν υπομονή και να περιμένουν τη δύση του ηλίου. Έπειτα θα πρέπει να αποφεύγουν τις ερωτικές περιπτύξεις κοντά στις παιδικές χαρές. Και, τέλος, είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα προφυλακτικά τους μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης.

Τηρώντας αυτούς τους κανόνες, ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επισκέπτονται το πιο γνωστό πάρκο της Ολλανδίας θα μπορούν να απολαμβάνουν τις χαρές του έρωτα από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως προβλέπει το σχετικό σχέδιο των δημοτικών αρχών, χωρίς να κινδυνεύουν να καταλήξουν στο αστυνομικό τμήμα για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Οι λόγοι

Ο δήμος του Άμστερνταμ προχώρησε σε αυτό το μέτρο με το σκεπτικό ότι δεν έχει νόημα να απαγορεύεται κάτι που έχει καταργηθεί στην πράξη. «Γιατί να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε μια απαγόρευση που ενοχλεί ελάχιστα τους άλλους και επιπλέον σε κάποιους ανθρώπους δίνει ιδιαίτερη ευχαρίστηση;», δήλωσε χαρακτηριστικά αντιδήμαρχος του Άμστερνταμ.

Οι συστάσεις

Η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα «De Τelegraaf», συνέστησε στους δήμους του Ρότερνταμ, της Χάγης και της Ουτρέχτης να ακολουθήσουν το παράδειγμα της πρωτεύουσας. Στη σχετική επιστολή η αστυνομία αναφέρει ότι η αποποινικοποίηση του σεξ στους δημόσιους χώρους μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την ασφάλεια των εραστών και ιδιαίτερα των ομοφυλόφιλων, οι οποίοι πέφτουν και πιο συχνά θύματα σεξουαλικών πειραγμάτων.

Η ιστορία

Το πάρκο του Βόντελ συγκεντρώνει 10 εκατομμύρια Ολλανδούς και ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο και θεωρείτο πάντοτε ένας ελεύθερος χώρος ανεκτικότητας. Τη δεκαετία του 1960 κάποιοι επισκέπτες του συνήθιζαν να γιορτάζουν την εποχή του Υδροχόου καπνίζοντας μαριχουάνα και κολυμπώντας γυμνοί στη λίμνη του. Ο δήμος του Άμστερνταμ συνεχίζει με την απόφασή του για την αποποινικοποίηση του σεξ αυτή την παράδοση της ανεκτικότητας.

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

2 σχόλια:

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange