Μαΐου 05, 2008

Η Κίνα "κόβει" ΟΛΑ τα Blogspot blogs εν όψη Ολυμπιακών

Η είδηση είναι της τελευταίας στιγμής και ξεσηκώνει αντιδράσεις στην διεθνή μπλογκόσφαιρα.

Σε μεγάλο αμερικανικό blog διαβάζουμε οτι η Κίνα διέκοψε την πρόσβαση σε ΟΛΑ τα μπλογκς του Blogger εν όψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου που ξεκινούν σε τρεις μήνες (!)

Το αμερικανικό μπλογκ έκανε τρία τεστ σύνδεσης (connectivity tests) για να αποδείξει οτι η Κίνα "έκοψε" το Blogger. Διαβάστε ποια:




1. Λήξη διαθέσιμου χρόνου σύνδεσης σε Blogger blog από την Σανγκάη


2. Αδυναμία "ping" σε Blogger blog από την Σαγκάη


3. Αδυναμία πρόσβασης σε Blogspot blog από το Πεκίνο.


Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε πρόσφατα από την Κίνα να απελευθερώσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων για την ενημέρωση των επισκεπτών. Όμως με αυτήν την απαράδεκτη απαγόρευση όλων των Blogger blogs στην Κίνα, είναι φανερό οτι οι 30,000 δημοσιογράφοι που θα καλύπτουν τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου δύσκολα θα μπορούν να ενημερωθούν από το internet για το τί γίνεται έξω από την χώρα.

Η είδηση για την απαγόρευση του Blogger στην Κίνα ξεκίνησε από το Twitter, επιβεβαιώθηκε από δημοσιογράφο στο Πεκίνο και αναδημοσιεύτηκε από το Digital Inspiration. Τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν έχουν γράψει ακόμα τίποτα και τον ρόλο διάδοσης του νέου έχουν αναλάβει τα blogs (και πάλι).

Πρέπει όλοι να καταδικάσουμε την "δικτατορία" της Κίνας που δεν πτοείται με τίποτα, ούτε καν με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου...

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange