Μαΐου 15, 2008

Χίλαρι - Ομπάμα: The Game is Over

obama clinton game overΧίλαρι - Ομπάμα, σημειώσατε 2. Το παιχνίδι τελείωσε και την ταφόπλακα στα προεδρικά όνειρα της Χίλαρι έβαλε ένας πρώην αντίπαλος της που μέχρι τώρα έμενε ουδέτερος.

Φυσικά, μιλάμε για τον Τζον Έντουαρντς που δήλωσε οτι στηρίζει τον Ομπάμα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο Έντουαρντς ήρθε τρίτος και ο λόγος του έχει ρυθμιστική σημασία.

Διαβάστε το ζουμερό παρασκήνιο για το πώς η Χίλαρι θα αποχωρήσει από την κούρσα με το κεφάλι ψηλά:

Όπως αναφέρει και το Reality Tape, αυτές τις μέρες γίνονται έντονες διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικού κόμματος, καμπάνιας Ομπάμα και καμπάνιας Κλίντον. Και όλα τα μέρη συζητούν στη βάση κοινών παραδοχών. Της εξής μίας: ο Ομπάμα θα είναι ο υποψήφιος. Το ερώτημα είναι πότε και υπό ποιές συνθήκες η Χίλαρι θα ανακοινώσει το τέλος της προεδρικής της καμπάνιας και ποιό ρόλο θα έχει στη συνέχεια.

Το πότε είναι εύκολο: στις 20 Μαΐου. Αν φύγει νωρίτερα, ο Ομπάμα θα αναγκαστεί να υποστεί τη μελανιά μιας βαριάς ήττας (στο Κεντάκι [20/5]) από αντίπαλο που έχει αποσυρθεί. "Έτρεξε μόνος και τερμάτισε δεύτερος", θα πουν χαιρέκακα οι ρεπουμπλικάνοι. Αν όμως η Χίλαρι παραμένει στην κούρσα το βράδι της 20ης Μαΐου, ο Ομπάμα θα μπορεί να πανηγυρίσει την τελευταία μεγάλη νίκη της καμπάνιας του, στο Όρεγκον, και την ταυτόχρονη εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας σε εκλεγμένους αντιπροσώπους.

Το σενάριο λέει ότι ο Ομπάμα δίνει ομιλία στέψης στο Όρεγκον, την ώρα που η Χίλαρι του στέλνει τα συγχαρητήρια, τις ευχές και τη δέσμευσή της να πολεμήσει στο πλευρό του — από τη καρδιά της δικής της δημογραφικής συμμαχίας στο Κεντάκι.

Τα ανταλλάγματα της Χίλαρι - it's all about money baby

money χρήμαΕκεί που το πράγμα φαίνεται να κολλάει ακόμα είναι στα ανταλλάγματα. Η Χίλαρι φέρεται να διεκδικεί την αποπληρωμή μεγάλου μέρους του χρέους της πτωχευμένης της καμπάνιας από την υγιή εκστρατεία Ομπάμα. Είναι κάτι γενικά συνηθισμένο σε προκριματικούς, αλλά αυτός δεν είναι συνηθισμένος προκριματικός. Δεν είναι μόνο η κακοπιστία μεταξύ των δύο στρατοπέδων. Είναι και ότι το χρέος είναι πολύ μεγάλο για να καλυφθεί με τα παραδοσιακά μέσα.

Εκεί μάλλον τσινάει ο Ομπάμα, γι’ αυτό και βλέπετε τη Χίλαρι να πιέζει απειλώντας να καθυστερήσει την επίσημη στέψη του Ομπάμα. Αλλά δεν την παίρνει να το παρατραβήξει μ’ αυτό το θέμα, γιατί από ένα σημείο και μετά η θέση της στο κόμμα θα γίνει πολύ δύσκολη.

Μετά την κίνηση του Έντουαρντς πάντως, Χίλαρι και Ομπάμα αναμένεται να τα βρουν εντός των ημερών, η Χίλαρι θα αποσυρθεί γύρω στις 20/5 και θα στηρίξει (φαινομενικά, τουλάχιστον) τον Ομπάμα μέχρι το Νοέμβριο.

Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: ο πόλεμος χαρακωμάτων έχει τελειώσει. Η Χίλαρη δεν θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι όμως ο κόσμος έτοιμος για έναν μαύρο "πλανητάρχη";

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange