Μαΐου 12, 2008

Έρωτας - θάνατος μέσω internet για δυο κορίτσια

Δυο κορίτσια από μακρινά μέρη της Ελλάδας γνωρίστηκαν μέσω chat στο διαδίκτυο και ερωτεύτηκαν. Οι γονείς τους απαγόρευσαν να συναντηθούν και ο έρωτας τους έμεινε ανεκπλήρωτος. Το αδιέξοδο οδήγησε τα δυο κορίτσια στην απόφαση να βάλουν ταυτόχρονα τέλος στη ζωή τους.

Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας, αλλά για πραγματικό γεγονός που συνέβη πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα.

Πώς έφτασαν τα δυο κορίτσια στην απόφαση να αυτοκτονήσουν και πώς εμπλέκεται το "Χαμόγελο του Παιδιού"; Διαβάστε λεπτομέρειες:

Ο διαδικτυακός έρωτας

Η συγκλονιστική υπόθεση των δύο ερωτευμένων κοριτσιών ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, όταν άρχισαν να επικοινωνούν τυχαία στα chat rooms του Ιντερνετ. Η μικρότερη -μόλις 17 χρόνων- ήταν η πρώτη που άρχισε να νιώθει μια ιδιαίτερη έλξη για την κατά ένα χρόνο μεγαλύτερη συνομιλήτριά της. Και δεν δίστασε να εκφράσει ανοιχτά τα αισθήματά της.

Η ανταπόκριση της 18χρονης ήταν άμεση. Από τότε οι επικοινωνίες τους πύκνωσαν και περνούσαν ατέλειωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή ζώντας μια ιδιότυπη ερωτική σχέση που πέρα από την ιδιαιτερότητα ότι οι πρωταγωνιστές της ανήκαν στο ίδιο φύλο, είχε και την παραδοξότητα ότι δεν είχαν συναντηθεί ποτέ. Κι αυτό γιατί η 18χρονη κατοικεί με την οικογένειά της στην Αθήνα, ενώ η «σύντροφός» της ζει με τους γονείς της σε απομακρυσμένη νησιωτική περιοχή.

Το αδιέξοδο της σχέσης

Οσο περνούσε ο καιρός το πάθος των δύο κοριτσιών φούντωνε και μαζί του γιγαντωνόταν η επιθυμία να βρεθούν η μία δίπλα στην άλλη. Για τη 17χρονη δεν υπήρχε τρόπος να φύγει από το νησί της. Δεν είχε συγγενείς έξω από αυτό και οι αυστηροί γονείς της δεν θα της επέτρεπαν να αφήσει το σχολείο της για να ταξιδέψει στην Αθήνα, χωρίς να γνωρίζουν ποιον θα συναντούσε και πού θα έμενε.

Μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπιζε η 18χρονη. Οι γονείς της είχαν ψάξει τον υπολογιστή της κρυφά και είχαν βρει τα ερωτικά μηνύματα που αντάλλασσε με την άγνωστη «ερωμένη» της! Η αντίδρασή τους ήταν θυελλώδης κι όταν το κορίτσι τόλμησε να τους πει ότι θα έφευγε για να την επισκεφτεί, ξέσπασαν. Με τον τρόπο τους της απαγόρευσαν όχι μόνο να ταξιδέψει, αλλά και να βγαίνει από το σπίτι χωρίς να την ελέγχουν.

Τα σχέδια για ταυτόχρονη αυτοκτονία

Εγκλωβισμένες σ’ έναν έρωτα χωρίς προοπτικές, οι δύο κοπέλες άρχισαν να νιώθουν αφόρητη ψυχολογική πίεση που σύντομα έγινε απόγνωση. Η ιδέα ότι αφού δεν μπορούσαν να ζήσουν μαζί, καλύτερα να πέθαιναν, στριφογύριζε στο εφηβικό μυαλό τους. Και πριν από λίγες μέρες πήραν την απόφαση να βάλουν ταυτόχρονα τέλος στη ζωή τους! Το μόνο που απέμενε ήταν να αποφασίσουν το χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα την υλοποιούσαν.

Η παρέμβαση του "Χαμόγελου του Παιδιού"

Για καλή τους τύχη, η 17χρονη εξομολογήθηκε την απόφασή της σε μια συμμαθήτρια και στενή της φίλη. Κι εκείνη αντέδρασε αστραπιαία παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της. Αναζήτησε και βρήκε την ηλεκτρονική διεύθυνση της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και έστειλε ένα e-mail με όλες τις λεπτομέρειες για την ταυτότητα και τις διευθύνσεις των δύο κοριτσιών, που αποδείχθηκε σωτήριο.

Ο πρόεδρος Κώστας Γιαννόπουλος δεν έχασε λεπτό. Εστειλε αμέσως ψυχολόγους, τόσο στο σπίτι της 18χρονης στην Αθήνα όσο και στο νησί όπου κατοικεί η 17χρονη. Οι επιστήμονες συνάντησαν πρώτα τους γονείς των δύο κοριτσιών, που έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν τι σχεδίαζαν να κάνουν οι κόρες τους και έδωσαν ανεπιφύλακτα τη συγκατάθεσή τους να τεθούν υπό παρακολούθηση.

Οι ψυχολόγοι βρήκαν τις κοπέλες σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, με έντονες τάσεις αυτοκτονίας, και κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να τις βοηθήσουν να τις ξεπεράσουν. Κι αν οι δύο φίλες σώθηκαν την τελευταία στιγμή, αυτό δεν σημαίνει ότι το δράμα τους πήρε τέλος. Ωσπου να συνέλθουν ψυχολογικά, θα παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση από ειδικούς του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Οι εποχές έχουν αλλάξει δραματικά και καλό είναι να αρχίσουμε να το χωνεύουμε όλοι. Οι παλιοί λέγαν οτι ο έρωτας περνά από το στομάχι. Σήμερα, ο έρωτας περνά από το... κομπιούτερ.

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/13/2008 8:21 μ.μ.

    Σωστός φίλε, αλίμονο αν το 2008 οι σεξουαλικές προσωπικές σχέσεις του καθενός να είναι θέμα για καταπίεση και συζήτηση για όλη την οικογένεια, αρκεί βέβαια να μην προκαλεί ή να προτρέπει και άλλους με δόλιους τρόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/13/2008 9:22 μ.μ.

    Δίκιο έχεις, απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν που και η μια κοπέλα τουλάχιστον ήταν ανήλικη.

    Πάντως είναι αδιανόητο για τους γονείς να καταλάβουν πώς επικοινωνούν τα παιδιά τους σήμερα μέσα από το internet... Κι αυτό πανικοβάλει τους γονείς ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange