Νοεμβρίου 10, 2008

Μας γδύνουν... στα καζίνο

Με αυτόν το πετυχημένο τίτλο ένας αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω άρθρο για την νομιμοποίηση 200.000 κουλοχέρηδων από την κυβέρνηση.

Η κατάσταση είναι πραγματι εκτός ελέγχου, είναι γνωστό οτι τα κέρδη από τον τζόγο είναι τεράστια, αλλά έτσι ελπίζει η κυβέρνηση να αναστρέψει την κακή πορεία της οικονομίας; Στρέφοντας τους απελπισμένους Έλληνες στα «φρουτάκια»;

Διαβάστε πώς η επιστροφή των κουλοχέρηδων θα «γδύσει» τον μέσο Έλληνα:

Τζογάρει με ισπανικούς «κουλοχέρηδες» η κυβέρνηση

Άρχισαν ήδη να εισάγονται τα 200.000 μηχανήματα – Χορός εκατομμυρίων και πιέσεις στο παρασκήνιο από οργανωμένα συμφέροντα, που ζητούν μονοπώλιο στην ελληνική αγορά.

Στην αφαίρεση της όποιας ικμάδας απέμεινε στην ελληνική μεσαία τάξη οδηγεί νομοτελειακά το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που αναμένεται να νομιμοποιήσει ηλεκτρονικά παίγνια («φρουτάκια») τα οποία είχαν απαγορευτεί το 2002. Μάλιστα, ορισμένες πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να καταθέτει το νομοσχέδιο στις 23 Νοεμβρίου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ενδιαφερόμενοι ξένοι και Έλληνες επιχειρηματίες εισηγούνται και προωθούν την επιστροφή των «κουλοχέρηδων», που κατά κοινή εκτίμηση αποτελούν την πιο εθιστική και κατά στροφική μορφή τζόγου. Οι δε εισηγήσεις από στελέχη του υπουργείου πραγματο ποιούνται με τα προσχήματα αφενός της εύρεσης εσόδων και αφετέρου της απαίτησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ωστόσο, η ΕΕ απαιτεί την επαναφορά των ψυχαγωγικών παιχνιδιών και όχι των τεχνικών παιγνίων. Η αγορά του τζόγου όμως στην Ελλάδα είναι τεράστια, καθώς το 2007 ανήλθε σε 9 δισ. ευρώ. Με το σχέδιο νόμου για τα «φρουτάκια», το οποίο θα αφορά και στην επαναφορά του ΞΥΣΤΟ, η κυβέρνηση επιδιώκει να διπλασιάσει την αγορά στα 18 δισ. ευρώ. Πηγές της αγοράς σημειώνουν ότι δύο - τρεις επιχειρηματίες απαιτούν ακόμη και αποκλειστικότητα με χορήγηση αδειών.

Το μοντέλο που εισηγούνται στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη εφαρμόστηκε στην Ισπανία με καταστροφικά αποτελέσματα για τον νεανικό πληθυσμό. Οι «κουλοχέρηδες» της Ισπανίας νομιμοποιήθηκαν το 1981 και έκτοτε λειτουργούν 250.000 μηχανήματα. Τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Ισπανία είναι τεράστια και είναι χαρακτηριστική η έκφραση των «New York Times», που αποκάλεσαν την Ισπανία «γη των τζογαδόρων».

Σύμφωνα με τον Βρετανό καθηγητή κ. Mark Griffiths: «Τα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών χαμηλού στοιχηματισμού δεν πρέπει να υπάρχουν, γιατί, αν και φαινομενικά δεν κοστίζουν πολύ, συνήθως οι παίκτες καταλήγουν να χάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά πολύ γρήγορα». Στη Βρετανία το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) προχώρησε σε δυσοίωνες προβλέψεις για το κόστος που θα επωμιστεί το κράτος σε 15 χρόνια από τώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του εθισμού στα νόμιμα «φρουτάκια». Πηγή: Πρώτο Θέμα

Καλώς ήρθατε «φρουτάκια» λοιπόν, εσείς μας λείπατε...

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/27/2008 3:28 μ.μ.

    Το δικό μας group (http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=32394092275 ) έστειλε email στους 300 της Βουλής ζητώντας τους να πάρουν θέση για τη πιθανή νομιμοποίηση των κουλοχέρηδων.

    Μέχρι στιγμής απάντησαν οι Βουλευτές Γεωργιάδης και Πλεύρης, οι οποίοι και κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή (http://www.thanos-plevris.gr:80/eperotiseis/nomimopoiisi-lt-lt-koyloxeridon-gt-gt.html).

    Μένει να δούμε αν θα δραστηριοποιούν και άλλοι βουλευτές, ανεξαρτήτως παρατάξεων, και ποια θα είναι η αντίδραση όταν συζητηθεί το θέμα στο κοινοβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange