Αυγούστου 25, 2008

Κάντε σεξ γιατί χανόμαστε!

Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να κάνει σεξ. Όλοι μας όμως έχουμε έναν κοινό: Την προστασία του οργανισμού μας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στις ΗΠΑ, λένε ότι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγος που κάνουμε σεξ.

Και υπάρχουν άλλοι 236 λόγοι εκτός της απόλαυσης. Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι;

Είναι καλά τεκμηριωμένο επιστημονικά ότι μετά από το σεξ ο εγκέφαλος απελευθερώνει τα χημικά της χαράς, τις περίφημες ενδορφίνες. Με μια ή δύο φορές την εβδομάδα ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και συγκεκριμένα αυξάνονται τα επίπεδα των τα αντισωμάτων ΙgΑ που μας προστατεύουν από τα κοινά κρυολογήματα.

Πρόσφατα επίσης, έρευνες σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, έδειξαν ότι οι συχνές εκσπερματώσεις μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου στους ηλικιωμένους άντρες αναδεικνύοντας έτσι τις ευεργετικές επιδράσεις της αυτοϊκανοποίησης.

Παλιότερα, και σε ότι αφορά τις γυναίκες, μια Γαλλική έρευνα του 1989 έδειξε ότι οι γυναίκες με σχετικά συχνές σεξουαλικές επαφές κινδυνεύουν λιγότερο από καρκίνο του μαστού.

Διάφορες έρευνες επίσης έχουν καταδείξει τη συσχέτιση μεταξύ συχνότητας σεξ και θνησιμότητας. Ουαλοί ερευνητές την περίοδο 1989-1993 είχαν δείξει ότι οι άντρες με συχνούς οργασμούς είχαν κατά 50% μικρότερο ποσοστό θνησιμότητα. Μία από τις προτεινόμενες εξηγήσεις ήταν και τεκμηριωμένη μείωση της συχνότητας καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Το σεξ, όμως, όχι μόνο «σώζει ζωές» αλλά βελτιώνει και την ποιότητα της ζωής μας. Ειδικά όσοι πάσχουν από αϋπνίες, πρέπει να γνωρίζουν ότι η παραγωγή της ορμόνης οξυτοκίνης συντελεί στη χαλάρωση. Προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων αϋπνίας συμβάλλει και η μείωση των επιπέδων κορτιζόλης.

Εμπρός λοιπόν, κάντε σεξ γιατί χανόμαστε!

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange