Ιουλίου 18, 2008

Ο Αλέξανδρος Ρήγας δολοφόνος του Σεργιανόπουλου;

Alexandros Rigas SergianopoulosΤον τελευταίο καιρό βουίζει ο τόπος από φήμες που θέλουν τον Αλέξανδρο Ρήγα να είναι ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου, και μάλιστα να έχει παραδοθεί ή να έχει αυτοκτονήσει.

Οι φήμες αυτές ήταν τόσο έντονες που ανάγκασαν τον Αλέξανδρο Ρήγα να βγει από την απομόνωση στο διαμέρισμα του στην Κυψέλη, και να μιλήσει ανοικτά για την υποτιθέμενη εμπλοκή του στην δολοφονία του Σεργιανόπουλου.

Διαβάστε τι είπε ο Ρήγας για τις κατηγορίες και τις φήμες:

Σύμφωνα με το Down Town, ήταν Παρα­σκευή απόγευμα, 27 Ιουνίου, όταν ο Αλέξανδρος απάντησε στο τηλέφωνο - γεγονός που σημαίνει πως ούτε φυλακή ήταν ούτε είχε αυτο­κτονήσει. Ήταν πολύ ψύχραιμος και με διάθεση να κάνει χιούμορ με όλο αυτό που συνέβαινε. «Έλα τώρα, πρώτη φορά το ακούς; Όχι, δεν σε παίρνω από τον Άγιο Πέτρο, στην Κυψέλη είμαι ακόμη, απλώς κοιμόμουν». Αλλά έτσι είναι ο Αλέξανδρος, έχει αυτοσαρκαστική διάθεση. Εκείνη τη μέρα στο κινητό του είχε 262 αναπάντη­τες κλήσεις. Όμως δεν μπορούσε να αντι­ληφθεί τις διαστάσεις που θα έπαιρνε τις επόμενες μέρες όλο αυτό που θεωρούσε αστείο μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το αστείο είχε πάψει να είναι αστείο και οι φήμες είχαν πάρει υπόσταση και είχαν γίνει το κοινό μυστικό σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα mails στα δημοσιογραφικά γραφεία δεν σταματούσαν ποτέ.

Alexandros Rigas SergianopoulosΤις επόμενες μέρες τον βρήκαμε θυμωμένο: «Ειλικρινά δεν κα­ταλαβαίνω για ποιο λόγο έχει δημιουργη­θεί όλη αυτή η παραφιλολογία. Μπαίνω σε ένα μαγαζί για να φάω και από πίσω μου ακούω έναν ψίθυρο να με ακολουθεί. Και απορώ πώς κανείς δεν σκέφτεται το αυτονόητο. Αν είχα παραδοθεί, την επό­μενη ώρα όλα τα κανάλια θα ήταν έξω από το τμήμα. Άλλωστε, τα κακά νέα τα­ξιδεύουν με ταχύτητα φωτός. Αν είχα αυ­τοκτονήσει, πάλι το ίδιο θα είχε συμβεί. Σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν μυστι­κά, μόνο γεγονότα. Νιώθω απροστάτευ­τος από τις φήμες και αυτό δεν έχει καθό­λου πλάκα. Να σε κοιτάνε και να νιώθεις ότι βλέπουν ένα δολοφόνο».

Ο Αλέξαν­δρος βρέθηκε στη δίνη ενός αστικού μύ­θου. Kαι εκεί άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι το αστείο αυτό τού είχε κοστίσει πολύ. «Κάθε φορά που ξυπνάω, βλέπω άπει­ρες αναπάντητες κλήσεις. Όταν χτυπά­ει το κινητό, τρέμω ότι θα ακούσω πάλι κάτι κακό. Με ενοχλεί που δεν σκέφτηκαν τους δικούς μου ανθρώπους και πώς νιώ­θουν για όλα αυτά που ακούγονται. Μετά την κηδεία του Νίκου, ένιωσα ότι είχα υπο­στεί το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Λά­θος μου. Αυτό που βιώνω τώρα είναι ό,τι χειρότερο μου έχει συμβεί». Τον ρωτάμε αν θα περί­μενε να βγάλει μια ανακοίνωση η Αστυνο­μία και εκείνος υποστηρίζει ότι δεν μπορεί η Αστυνομία κάθε φορά που ακούγονται φήμες να βγάζει ανακοινώσεις. Δεν είναι νοσοκομεία να βγάζουν ιατρικά ανακοι­νωθέντα.

Στην αρχή οι φίλοι του τον συμ­βούλευαν να μη μιλήσει καθόλου. Από την άλλη, όταν όλοι μιλάνε για σένα αυθαίρετα, κακόβουλα, με συνωμοσιολογικές θεωρίες, πρέπει να μιλήσεις κι εσύ για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Γιατί είναι γνω­στό πως όσο δεν μιλάς αμβλύνεις τις φήμες. Σαν να γίνεσαι ο πρωταγωνιστής μιας θεα­τρικής ιστορίας που γίνεται θύμα μιας συ­νωμοσίας και αντί να αντιδράει αποτρα­βιέται στο παρασκήνιο. Και ο Αλέξανδρος θύμα δεν υπήρξε ποτέ. «Θέλω να αφήσω αυτή την ιστορία πίσω μου, αλλά δεν σταμα­τάει ποτέ. Έλεγα ότι όλοι θα δουν ψύχραιμα τα πράγματα. Θα κοιτάξουν τα αντικειμενικά στοιχεία και θα καταλάβουν. Και ξαφνικά πάλι ακούω σήμερα ότι προχθές αυτοκτόνησα. Και θα σου πω αυτό που είπα και πριν: Αν αυτοκτονούσα, δεν θα ήταν μυστικό. Είναι στοιχείο. Θα το μά­θαιναν όλοι μέσα σε λίγα λεπτά. Και εκεί πρέπει να αντιμετωπίσεις την ηλιθιότητα ορισμένων, αλλά, ως γνωστόν, οι ηλίθιοι είναι αήτ­τητοι. Τελικά, το να μη μιλάς πολύ το εκλαμβάνουν ως αδυναμία και αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος».

Alexandros Rigas SergianopoulosΌσο για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο Αλέξανδρος δεν ξανακλήθηκε από την Ασφάλεια για κατάθεση, πέρα από την αρχική, αλλά και επίσης ότι ο Αλέξαν­δρος και ο Νίκος είχαν να συναντηθούν ή να μιλήσουν πάνω από πέντε χρόνια και η μόνη φορά που συναντήθηκαν ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν έσκασε η ιστορία με την κατοχή κοκαΐνης και ο Αλέ­ξανδρος έτρεξε να τον βοηθήσει ως ένας παλιός καλός φίλος. Έκτοτε δεν ξαναμί­λησαν. Ητελευταία φορά που τον είδε ήταν στη Δράμα, λίγο πριν από την κη­δεία. Και ένας από τους λόγους που έχει ενοχές ο Αλέξανδρος ήταν επειδή δεν κα­τάλαβε πόσο άσχημη τροπή είχαν πάρει τα πράγματα, σε τι σκοτεινά μονοπάτια είχε μπει ο Νίκος και κυρίως τι δαίμονες είχε να αντιμετωπίσει.

Περισσότερα Naked News:


Διαδώστε το: Share on Facebook Add to Del.icio.us DiggIt! Add to Technorati Add to Google Bookmarks Buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βάλε το Greek Gossip widget στο blog σου


@ ads.freestuff.gr Δωρεάν Διαφήμιση


AdBanner Exchange



Ads.PcBoX.Gr Banner Exchange